Naarmate het zomerseizoen nadert, neemt ook het verlangen naar ijs toe. Maar wat als je geen ijsschep hebt? Of, als je wel een ijsschep hebt, maar deze niet de beste is? Of weet je misschien gewoon niet welke ijsschep je moet kopen? Geen probleem! In deze blogpost gaan we kijken naar de 8 beste ijslepels die vandaag op de markt zijn, en leggen we uit waarom ze stuk voor stuk geweldig zijn voor ijsliefhebbers. Na het lezen van dit bericht kun je een weloverwogen beslissing nemen over welke ijsschep je moet kopen voor je volgende ijsuitje!

Wat is een ijsschep?

Het kiezen van de perfecte ijsschep is essentieel voor een succesvolle ijscoupe. Er zijn veel verschillende soorten en merken ijsscheppers op de markt, dus het is belangrijk om de juiste voor jou te kiezen. We hebben de 8 beste ijsscheppers van 2018 beoordeeld en een lijst met de beste keuzes voor je gemaakt. We hebben ook een kopersgids toegevoegd om u te helpen bij het kiezen van de scooper die perfect is voor uw behoeften. Dus of je nu een beginner bent of een ervaren ijsliefhebber, bekijk zeker onze lijst!

Soorten ijslepels

Thuis ijs maken was nog nooit zo makkelijk! Dankzij de komst van ijsscheppers is het nu gemakkelijker dan ooit om van je favoriete smaken te genieten zonder dat je je zorgen hoeft te maken over het maken van een puinhoop. Het is belangrijk om de juiste schep voor uw behoeften te kiezen, dus let op het materiaal en het ontwerp van de schep voordat u uw aankoop doet. Vergelijk verschillende modellen en uitvoeringen om de perfecte voor u te vinden. Er zijn verschillende soorten ijsscheppers, dus het is belangrijk om de juiste te kiezen voor uw ijsbehoeften. Voor hard ijs zijn sommige bolletjes voornamelijk ontworpen voor zacht serveren, terwijl andere beter geschikt zijn voor hard serveren.

Hoe kies je de juiste ijsschep?

Als het gaat om het kiezen van de juiste ijsschep, zijn er een paar dingen om te overwegen. Het materiaal waarvan de schep is gemaakt, is een belangrijke factor - zijn ze gemaakt van metaal of siliconen? Sommige bolletjes zijn speciaal ontworpen voor gelato of bevroren yoghurt, terwijl andere beter zijn voor traditioneel ijs. Houd daarnaast rekening met het soort ijs waarvoor je het gaat gebruiken. Als je bijvoorbeeld gelato maakt, heb je een schep nodig die is ontworpen voor gelato. Houd bij het kopen van een ijsschep rekening met het soort ijs waarvoor u het gaat gebruiken, het materiaal van de schep en de greep - die smal of breed kan zijn. Kies ten slotte een schep die comfortabel en gemakkelijk vast te houden is. Sommige hebben smalle handvatten waardoor ze gemakkelijker vast te pakken zijn, terwijl andere bredere handvatten hebben die gemakkelijker in de palm van je hand te houden zijn. Geniet van je ijsschepavonturen!

Waarom zou ik een ijsschep kopen?

Het beste is dat je ervan kunt genieten zonder dat je zelf het ijs hoeft te maken. Dat is waar ijslepels van pas komen. Ze maken het bereiden van ijs een makkie, en de verscheidenheid aan vormen en maten zorgt ervoor dat u de perfecte schep vindt voor uw behoeften. Bovendien is het schoonmaken ervan kinderspel - was ze gewoon met warm zeepsop en een zachte doek. Nu kun je thuis genieten van Scoopjoy-ijs, zonder dat je de deur uit hoeft!

De criteria: wat we zoeken in een geweldige ijsschep

Een goede ijsschep is essentieel voor een succesvolle schepervaring. Bij het bepalen van de beste ijsschep voor 2018 hebben we rekening gehouden met de volgende criteria: de prijs, het ontwerp en de grip van de schep, het materiaal en het gemak van schoonmaken. De primeur die aan al onze eisen voldeed, was de All-Clad 8-inch roestvrijstalen schep. Het is gemakkelijk vast te pakken, gemakkelijk schoon te maken en wordt geleverd met een levenslange garantie. Dus, als je op zoek bent naar de beste ijsschep op de markt, kijk dan eens naar de All-Clad 8-Inch RVS Scoop!

Test 1: IJsscheppen testen

de schepbaarheid van verschillende ijslepels is belangrijk om de beste voor uw behoeften te vinden. In deze test zochten we naar een scooper die gemakkelijk vast te pakken en comfortabel in gebruik was. Bovendien moest het stevig genoeg zijn om niet te breken onder rigoureuze scheppen. We hebben ook rekening gehouden met esthetiek - kies er een die er goed uitziet op uw aanrecht in de keuken en een aanvulling vormt op andere apparaten in de omgeving. Last but not least, we beoordeelden of de schep al dan niet gemakkelijk schoongemaakt kon worden - gewoon afspoelen met water en zeep!

Test 2: Uniformiteit van de Scoop

Als het gaat om de perfecte ijsschep, vonden we dat de lepel aan al onze criteria voldeed. Hij is gemakkelijk schoon te maken, al dan niet met ingebouwde schraper, en kan met gemak verschillende soorten ijs aan. Bovendien zorgen de rechte randen voor uniformiteit bij het scheppen van uw zoete lekkernij!

Test 3: gemak van loslaten

In de test van gemak van loslaten, zochten we naar een schep die gemakkelijk vast te houden en te gebruiken was, met een comfortabele grip. We hebben ook nagedacht over het ontwerp - ziet het er goed uit en voel je je zelfverzekerd tijdens het gebruik? Het laatste criterium waar we rekening mee hielden was het gewicht; dit is belangrijk omdat ijs behoorlijk zwaar kan worden als het niet voorzichtig wordt gehanteerd. Met een gewicht van slechts 12 gram is onze keuze - OXO Good Grips Scoop - lichtgewicht en toch duurzaam genoeg om intensief gebruik aan te kunnen.

Test 4: Vorm en materiaal handvat

Als het gaat om het kiezen van de juiste schep voor uw behoeften, zijn er een paar factoren waarmee u rekening moet houden. Het materiaal van de schep is belangrijk - het moet duurzaam zijn zodat het niet gemakkelijk breekt. We zochten ook naar een rubberen handgreep die gemakkelijker vast te pakken was en minder glad was. Daarnaast hebben we 4 verschillende soorten maatscheppen getest en ontdekten dat de siliconen maatschep over het algemeen de beste was!

Wat is de beste manier om ijs te scheppen?

Als het gaat om het scheppen van ijs, zijn er verschillende opties op de markt. Om u te helpen de beste beslissing te nemen voor uw behoeften, hebben we onderzocht hoe gemakkelijk ze te gebruiken zijn en of ze vaatwasmachinebestendig zijn of niet. Daarnaast hebben we elke optie vergeleken op prijs en kwaliteit, zodat jij de perfecte primeur voor jou kunt vinden! Enkele van onze favoriete keuzes zijn siliconen schepjes (voor mensen met allergieën), metalen schepjes (ideaal voor bevroren desserts) en zelfs houten schepjes (ideaal als je een zoetekauw bent!). Ten slotte hebben we enkele belangrijke factoren geschetst waarmee u rekening moet houden bij het kiezen van de juiste ijsschep.

Conclusie

Na het lezen van deze blog weet je alles wat je moet weten over de beste ijsschep. We hebben de beste ijslepels op de markt vergeleken en beoordeeld, dus zorg ervoor dat je degene koopt die bij je past!

Veelgestelde vragen (F.A.Q.)

Een scooper met een smalle binnenbreedte is het beste voor het maken van bergen of heuvels van ijs.

Het is het niet waard om een extra grote ijsschep te kopen. Het ijs zal niet bij elke schep perfect uitkomen en de grotere schep kan het ijs moeilijker maken om te scheppen.

Er zijn voor- en nadelen aan elk type scoop. Een vacuümschep is het meest efficiënt en laat u met minder inspanning scheppen. Ze kunnen echter moeilijker schoon te maken zijn en meer onderhoud vergen. Een plunjerschep is minder efficiënt maar wel makkelijker in gebruik en schoon te maken. Ze kunnen ook worden gebruikt voor zwaardere materialen. Een hooivorkschep is het minst efficiënt, maar kan zwaardere materialen aan. Ze zijn het gemakkelijkst te gebruiken, maar kunnen na verloop van tijd minder effectief worden.

Volgens de Food52 Ice Cream Scoop Guide zijn de beste ijslepels voor verschillende soorten ijs de traditionele ijslepel met een afgeronde rand, de ijslepel met een puntige rand en de Cookie Scoop.

De schep moet passen bij het formaat van het ijs dat wordt geschept en de ijsmachine.